23948sdkhjf

Ja til Hapag-Lloyds fusion

Hapag-Lloyds aktionærer har godkendt fusionen med United Arab Shipping Compant, UASC.
Hapag-Lloyds aktionærer godkendte fredag fusionen med United Arab Shipping Company, UASC, herunder kapitalbetingelserne bag den mulige fusion. Det skete på containerrederiets årlige generalforsamling, oplyser Hapag-Lloyd i en pressemeddelelse.

"Den forestående fusion med UASC er endnu en strategisk milepæl for Hapag-Lloyd. Vores hensigt er at samle Hapag-Lloyd og UASC's kompetencer på en måde, så selskabet står stærkere i forhold til udfordringerne nu og i fremtiden. Hapag-Lloyd er ikke kun vokset, det er også blevet mere internationalt og frem for alt mere konkurrencedygtigt," udtalte Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd.

"Denne fusion sikrer os de store fartøjer, vi har brug for for at sikre lave fragtrater per container. Med de investeringer, UASC allerede har foretaget i disse skibsklasser, behøver Hapag-Lloyd ikke foretage yderligere investeringer i store fartøjer det næste par år," fortsatte han

Ifølge direktøren betyder fusionen også, at Hapag-Lloyd på langt sigt konsoliderer sin position i top fem blandt verdens førende containershippingselskaber samt øger afstanden til de mindre selskaber betragteligt.

På generalforsamlingen vedtog aktionærerne også alle andre punkter på dagsordenen. Herunder at udvide Hapag-Lloyds bestyrelse fra de nuværende 12 til 16 medlemmer, når fusionen med UASC er gennemført. Udvidelsen af bestyrelsen skyldes, at majoritetsaktionærerne i UASC, Qatar Holding LLC og Saudi Arabia's Public Investment Fund (PIF), begge skal have plads i bestyrelsen.

Kilde: Hapag-Lloyd
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094