23948sdkhjf

Billigere færgebilletter til Bornholm og Samsø

FÆRGER: Forhandlinger mellem Transport- og Bygningsministeriet og rederiet Danske Færger har udmøntet sig i væsentligt lavere billetpriser til Bornholm og Samsø.
Danske Færger har hen over sommeren forhandlet med Transport- og Bygningsministeriet om en nedsættelse af prisen på færgebilletter uden for sæsonen på ruterne fra henholdsvis Ystad og Køge samt Samsøs østrute mellem Ballen og Kalundborg. Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Aftalerne er nu faldet på plads med en reduktion i billetpriserne på personbefordring på Bornholmerruterne på op til 26 procent fra 1. september 2016 som resultat. På Samsøruten er prisreduktionen op til 40 procent. Også her er den gældende fra 1. september 2016.

Nedsættelsen sker som følge af, at Danske Færger har modtaget et øget tilskud fra staten med henblik på at nedsætte priserne uden for højsæsonen. Beløbet går ubeskåret til at reducere priserne i perioden, hvilket glæder Danske Færgers salgs- og marketingchef, Lindy Kjøller.

”Bornholm modtager rigtig mange turister i seks uger hver sommer, hvorefter trafikken falder mærkbart. Fremover kan en rejse til Bornholm lige så vel foregå på andre tidspunkter af året, fordi det nu bliver markant billigere at sejle til og fra Bornholm i disse perioder. Samtidig kommer prisnedsættelsen selvfølgelig også bornholmerne til gode,” siger han.

Bedre flow hen over året

Konkret betyder prisnedsættelserne eksempelvis, at en standardbillet med bil til ruten mellem Ystad og Rønne falder med 26 procent fra 1.133 kroner til 836 kroner uden for højsæsonen. Og om udsigten til billigere billetter på Samsøruten siger Lindy Kjøller endvidere:

”Det har længe været et ønske fra både Danske Færger og turismeaktørerne på Samsø at gøre perioderne før og efter højsæsonen mere attraktive. Det bliver i høj grad tilfældet nu, fordi prisnedsættelserne alt andet lige vil bringe flere turister til øen hen over året i stedet for i en tæt koncentration i højsæsonen. Samtidig kommer prisnedsættelserne selvfølgelig også samsingerne selv til gode.”

Prisnedsættelserne er gældende i hele lavsæsonen fra 1. september 2016 til medio juni 2017. Efterfølgende iværksættes prisnedsættelserne på ny fra medio august 2017 og frem til årsskiftet. Der foretages fortsat prisreguleringer én gang årligt i januar.

Regeringens vækstudspil

I samme forbindelse er Danske Færger gået i dialog med både Destination Bornholm og Visit Samsø om udvikling af og støtte til en række arrangementer på øen i løbet af efteråret. Formålet er at øge interessen for Bornholm her og nu, om end tanken på længere sigt er en anden.

Danske Færger forventer at åbne for bestillinger med de nye priser i slutningen af august. Der vil ske en automatisk tilbagebetaling af overskydende beløb til kunder, der allerede har bestilt billet til Bornholm via Færgen efter 1. september 2016.

Prisnedsættelser på færgebilletter til en række danske øer er en del af regeringens vækstudspil, der har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Initiativet er et skridt på vejen til at indføre en højere grad af trafikal ligestilling, hvilket dækker over et politisk ønske om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil.

Kilde: Danske Færger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109