23948sdkhjf

Fejring af søfarende i Helsingør

Lørdag d. 25 juni kan både søulke og nysgerrige landkrabber komme helt tæt på moderne søfart, når M/S Museet for Søfart og Foreningen til Søfartens Fremme fejrer ”Den søfarendes dag” med et væld af aktiviteter i tørdokken og på kajkanten ved Kulturhavn Kronborg.

Redningsøvelser, rib-bådstur, coasters, uniformer, motorer og navigationsudstyr er bare noget af det, man kan opleve, når M/S Museet for Søfarts tørdok og kajkanten ved Kulturhavn Kronborg fyldes med søfarende, skibe og udstyr lørdag d. 25. juni fra kl. 11 til 17. Det skriver museet og Foreningen til Søfartens Fremme i en pressemeddelelse.

I M/S Museet for Søfarts tørdok vil der bl.a. være mulighed for at se, røre og høre om skibsmotorer, når Maskinmesterskolen København kommer med modelmotorer og svarer på spørgsmål. Der vil også være mulighed for at prøve moderne navigationsudstyr, hvor man kan blive klogere på elektroniske søkort, plotte ruter ind og se trafikken på Øresund.

Marstal Navigationsskole vil bl.a. vise, hvordan man arbejder med reb, tovværk og trosser, og Viking Life-Saving Equipment A/S har redningsflåder i dokken og i havnen, som man kan prøve. Helsingørs egen street art-kunstner, Kasper Frydenlund, vil fortolke den moderne søfarende live i dokken, og det ender i et stort kunstværk på selve dagen.

På havnen vil der bl.a. være mulighed for at komme om bord på en coaster fra Baltic Shipping Company A/S, opleve lods- og hjemmeværnsfartøjer og se Dansk Søredningsselskab demonstrere redningsøvelser og flåder. Man kan også få en sejltur i en rib-båd. Og endelig kan man gætte sig til en lækker is fra Hansen Is og en entrébillet til M/S Museet for Søfart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079