23948sdkhjf

Fra Mærsk til Vestergaard Marine

UGENS PROFIL: Efter mere end to årtier i Maersk Container Industry er Peter Krogh Nymand ny CEO i Vestergaard Marine Service. Søfart har talt med ham om de nye udfordringer.
Den Frederikshavn-baserede virksomhed Vestergaard Marine Service er vokset mærkbart siden dåben i 2001. I dag har den over 130 medarbejdere, som nu skal ledes af Peter Krogh Nymand.

Den nye CEO kommer fra en stilling som direktør i Maersk Container Industry (MCI) med base i Sønderjylland. Han har været ansat 21 år i MCI, heraf i otte år som adm. direktør og tidligere som teknisk chef.

Peter Krogh Nymand kommer til en fremgangsrig virksomhed, hvor kerneydelsen - reparation og servicering af dieselmotorer til skibsfarten - er udvidet, så Vestergaard Marine Service i dag har kunder inden for offshore og maritim industri over hele verden. Det indebærer nye udfordringer for virksomhedens nye leder, erkender han over for Søfart.

Hvad skyldes dit jobskift?

”Jeg har arbejdet for MCI i over 20 år, og for ca. et år siden stoppede jeg i forbindelse med et strategiskifte. Ejerskabet mente, der var en anden, der var bedre til at føre MCI videre, og det gik pænt og ordentligt for sig. Det var ganske udramatisk. Det var en spændende rejse med MCI, både personligt, men også ift. den udvikling, Maersk Container Industry gennemgik i perioden.

Siden overvejede jeg situationen lidt. Jeg har været hele mit liv i MCI og kunne godt tænke mig at prøve at være i en lidt mindre virksomhed. Størrelsen giver den jo nogle andre egenskaber.”

Er det en mere teknisk eller mere administrativ stilling?

”Det er svært at sige. Du kommer ned i en mindre organisation og nok tættere på de forskellige funktioner i virksomheden. Ved Maersk Container Industry var vi op til 7.000 medarbejdere, da vi var flest, og vi havde en omsætning på over en mia. dollars. Når man sidder i toppen af en mindre virksomhed, er man lidt tættere på det hele. Der er simpelthen ikke de samme led, du skal igennem.”

Hvad er øvrige fordele og ulemper ved størrelse?

”Det er svært at sige klart, men det at være i en stor virksomhed som A.P. Møller har nogle fordele og ulemper. Fordelene ved en stor virksomhed er typisk, at den er global og har mange funktioner. Næsten uanset, hvor du er henne i verden, kan du finde nogle ”artsfæller”, der kan hjælpe dig. Via virksomheden har du et startsted med mange muskler, eksempelvis juridiske funktioner etc.

Arbejdsopgaverne i en lille virksomhed er typisk lidt anderledes, og det bliver på nogle måder måske lidt bredere. Man ringer ikke bare til nogen, hver gang man har et problem med en eller anden opgave, som man typisk gør i en stor organisation. I mindre virksomheder er man nødt til at klare lidt mere selv.”

Hvad bliver den største udfordring i dit nye job?

”Det ved jeg ikke, siden jeg netop er begyndt. Som det ligger lige nu, er det imidlertid at komme ind i organisationen. At lære den at kende og at lære medarbejderne at kende. Det er heller ikke helt det samme, som jeg arbejdede med tidligere. Det er beslægtet, men stadig anderledes. Og det er en rigtig spændende virksomhed.”

Hvad er specielt spændende?

”Som jeg ser det, har Vestergaard Marine Service gennemgået en ret markant vækst og har skabt sig en position på markedet. Den har gang i nogle forskellige ting, bl.a. inden for offshore, og den prøver at udvide. Også geografisk og i udlandet.

Selvom det er en forholdsvis lille virksomhed, er den ret dynamisk. Den har f.eks. faciliteter i Brasilien, og følger offshore supply-skibe - den prøver at flytte med kunderne ud, og det er sjovt med den dynamik. Nu arbejder den sig stille og roligt ind og prøver at gøre riggene gode til gavn for kunderne.

Virksomheden har desuden nogle stærke værdier omkring kvalitet, omkring leveringstider etc. I forbindelse med offshore har den også ry for at repræsentere kvalitet og holde sine leveringstider. De har bygget hele virksomheden op omkring stærke værdier som troværdighed og at holde begge ben på jorden.”

Flytter du?

”Ja. Fra Sønderborg til Nordjylland. Det er meget vigtigt, at man bor i nærheden, når man er adm. direktør. Vi ser os p.t. stadig omkring efter et passende hus, så præcis hvortil vi flytter, ved jeg ikke endnu.”



CV – Peter Krogh Nymand

2016- : CEO i VMS Group

2006-2015: CEO i Maersk Container Industry

2002-2006: Teknisk direktør i Maersk Container Industry

1999-2001: PTA manager i Maersk Container Industry

1993-1999: Project manager i Maersk Container Industry


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093