23948sdkhjf

Konkursbegæring på Viking Supply Ships trukket tilbage

OFFSHORE: Det norske selskab Norseman Offshore har trukket en konkursbegæring på det danske offshore-rederi Viking Supply Ships tilbage.
Fredag den 10. juni sendte Viking Supply Ships en hastemeddelelse ud til finans- og shipping-markedet. Rederiet var blevet informeret om, at ejeren af et af Viking Supply Ships' skibe havde sendt en konkursbegæring til den danske Sø- og Handelsret.

Begæringen var begrundet med ubetalt hyre på 2,5 mio. dollars for Norseman Offshores ankerhåndteringsskib ’Odin Viking’, der er på bareboatcharter ved Viking Supply Ships.

Seks dage senere og efter stor tvivl om rederiets fremtid og fortsatte drift kan Viking Supply Ships nu meddele samme finans- og shippingfolk, at konkursbegæringen fra Norseman Offshore er trukket tilbage.

Dermed kan rederiet og ikke mindst rederiets tilbagevendte direktør, Christian Berg, fortsætte arbejdet med at sikre nye aftaler med kreditorer, da den nuværende kontraktuelle position og den finansielle situation ikke lever op til låneforholdene i et offshoremarked præget at stagnation og stilstand.

Søfart har forsøgt at få en kommentar fra Viking Supply Ships' administrerende direktør, Christian Berg. Han henviser til tidligere udmeldinger og har ikke yderligere at tilføje.

Minus i første kvartal

Seneste kvartalsregnskab for første kvartal 2016 viste, at aktiviteterne fra de otte ankerhåndteringsskibe og et forsyningsskib i operation i løbet af det første kvartal 2016 blev en omsætning på 27,7 mio. dollars mod 34,8 mio. dollars i samme kvartal 2015.

I 2015 var Viking Supply Ships' fem skibe store flåde af forsyningsskibe også i operation. Alle fem forsyningsskibe er nu oplagt i den svenske skærgård.

Fordelt på de tilbageværende ankerhåndteringsskibe var omsætningen marginalt højere i 2016 og endte i 23,2 mio. dollars mod 22,9 mio. i 2015. Forretningen med service og skibsmanagement blev på 4,5 mio. dollars mod 11,9 mio. i første kvartal 2015.

Driftsresultatet endte i 7,7 mio. dollars mod 9,3 mio. for samme periode af 2015. Bundlinjen endte dermed i minus 4,1 mio. dollars mod minus 4,6 mio. dollars i første kvartal 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234