23948sdkhjf

3F fik medhold i Højesteret om DIS-sagen

DIS: Fagforeningen 3F har fået medhold fra Højesteret i, at de kan indtræde i DIS-sagen.
DFDS A/S og Danmarks Rederiforening blev i dag underkendt af Højesteret i spørgsmålet om, hvorvidt 3F må indtræde som biintervenient i den stærkt omtalte DIS-sag, der skal afgøres af Højesteret til november. Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

Danmarks Rederiforening og DFDS A/S havde indgivet en fire sider lang protest mod 3F’s indtræden i sagen, og herudover indbragt forbundet for arbejdsretten, blandt andet med påstand om brud på loyalitetspligten.

Sagen er anlagt af Søfartens Ledere og er anlagt mod DFDS A/S og Staten. Sagen handler om den statsstøtte, der siden 1989 er givet til danske rederier. Støtten gives ved at fritage de søfarende for betaling af A-skat, mod at lønnen reduceres tilsvarende.

Søfartsansvarlige, 3F Privat Service, Hotel & Restauration, Thorkild Holmboe-Hay, udtaler: ”På alle vores medlemmers vegne er jeg glad for Højesterets afgørelse i dag. Jeg har aldrig forstået DFDS A/S og Danmarks Rederiforenings stærke reaktion på vores ønske om at indtræde i Højesteretssagen. Vores medlemmers situation og vilkår fortjener at blive hørt af Højesteret.”

Et problem med statsstøtteordningen har været, at når regeringen har sænket skatten på lønnet arbejde, eksempelvis ved den såkaldte ”Rødvinsreform”, så var søfolk ikke automatisk omfattet. Dermed oplevede søfolk ingen forbedret realløn, som alle andre danskere, mens de skulle betale de fulde nye afgifter, der var en del af reformen.

I 3F’s argumentation over for Højesteret lagde forbundet vægt på, at 3F er en af de største søfartsorganisationer herhjemme, og at Højesteretsdommen kan få betydning for tusinder af søfarende inklusive forbundets medlemmer. I sidste ende kan Højesteret dømme den nuværende statsstøtteordning ulovlig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095