23948sdkhjf

Første skib igennem nye Panama-sluser

Det blev bulkcarrieren 'Boroque', der fik premiere-æren af at sejle først igennem de nye sluser i Panamakanalen. Skibet var endda særligt chartret af myndighederne til at foretage turen som generalprøve-aktør forud for den helt officielle åbning.
Før den officielle åbning af Panama Kanalen finder sted senere på måneden skal alle eventuelle fejl og mangler helt elimineres. Derfor er der planlagt en hel lille serie af prøvepassager med forskellige typer skibe. Og den første er gennemført med et velvalgt eksemplar - nemlig et post panamax-skib (altså efter de gamle betegnelser for et siden).

Det gjaldt bulkcarrieren 'Boroque', der fylder 43 meter i bredden og 255 meter i længden. Den efterfølges i testserien af en stribe andre typer skibe, der repræsenterer de nye større måleforhold i kanalsystemet. Videre skal testserien bruges til at træne kanalens lodser og slæbebådskaptajner mv. i deres opgraderede roller. I de nye sluser er det således ikke lokomotiver på kajkanten, der slæber skibene igennem. Det bliver fremover med slæbebåde, det arbejde skal udføres.

Den 27. juni forventer PCA, at man kan åbne for de store festsluser, når der er officiel åbning af den 5,3 mia. dollars dyre udvidelse. Byggeriet har været lang tid undervejs og er i forhold til de oprindelige planer over to år forsinket af diverse årsager. Dels tekniske problemer, dels "slagsmål" mellem entreprenørerne og kanalmyndigheder om bl.a. økonomien.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125