23948sdkhjf

Engelsk offshorepark køber Vestas-møller

Vindmølleproducenten skal levere 41,5 MW til et projekt i Northhumberland.
EDF Energy Renewables vil i 2017 installere fem stk. V164-8.0 MW-vindmøller leveret af danske Vestas. Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Vindmøllerne skal installeres i Blyth Offshore Demonstrator Project, som udover Vestas’ flagskib kommer til at teste flere nye teknologier – herunder en 66 kV elektrisk infrastruktur. Det betyder, at vindmøllerne installeres med nye transformere og koblingsanlæg for at kunne forbindes til 66 kV-nettet. Et 66 kV-system giver mulighed for at koble dobbelt så mange vindmøller på en kabelstreng sammenlignet med det eksisterende 33 kV-system.

En anden nyskabelse er, at vindmøllerne installeres på bøttefundamenter, hvilket gør det muligt at installere vindmøllerne på større havdybder, helt op til 45 meter.

V164-vindmøllerne er desuden blevet optimeret til projektet, så de kan levere en ydelse på 8,3 MW.

- Blyth bliver det første offshore-projekt, som MHI Vestas og EDF Energy Renewables installerer sammen, og vi ser frem til at være partnere om et innovativt projekt, hvor de nyeste teknologier bliver testet, siger Jens Tommerup, CEO hos MHI Vestas Offshore Wind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203