23948sdkhjf

Femern-konference skal skabe netværk

Op mod 300 virksomheder meldte deres ankomst til en fremlæggelse af de serviceopgaver og entreprenør-opgaver, som vil komme til at knytte sig til etableringen af Femern-forbindelsen.
Her kan de for første gang få ansigter på de vindende konsortier på både jernbanen og på selve Femern-tunnelen, forklarer Stig Rømer Winther, der er direktør i Femern Belt Development.

"Jeg håber meget, at de får knyttet kontakter, så de ved, hvordan bliver de involveret i de forskellige projekter," siger han.

Det er især Folketingets nylige kontraktunderskrivelse på de store hovedentrepriser, der har stimuleret interessen, siger Stig Rømer Winther. En del af virksomhederne stiller op med egen stand på det, som kaldes den første Fehmarn Link Conference.

En af virksomhederne er A. Schillers Maskinfabrik i Nykøbing Falster, hvor Allan Schmidt er direktør.

"Vi tror også, der er plads til de små. Der vil også være mindre opgaver, der helt sikkert vil dukke op under de byggefag, der skal være. Jeg tror nok, der bliver nok til virksomhederne på Lolland-Falster," siger han.

Det er endnu uvist, hvornår byggeriet går i gang, og det bliver tidligst i år 2028, at du kan køre i tunnel til Tyskland.

Bag konferencen står udviklingsselskabet Femern Belt Development i samarbejde med blandt andre Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Industri og handelskamrene IHK Schwerin og IHK Schleswig-Holstein og Europa-Kommissionen.

/ ritzau
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094