23948sdkhjf

Maersk Oil allerede klar med milliardordre

Godkendelsen af Maersk Oil som udvikler af det største gasfund i den britiske sektor af Nordsøen i mere end ti år har allerede kastet en milliardordre af sig fra Maersk Oil, der står bag udviklingen af Culzean-feltet. Det er Singapore-baserede Sembcorp Marine, der meddeler, at selskabet har landet en ordre på over en mia. dollars på at designe og konstruere de relevante produktionsfaciliteter.
 
Ifølge Sembcorp omhandler ordren bygningen af en omfattende produktionsfacilitet. Det gælder en central platform og to sideordnede platforme med tilhørende broer. Den centrale platform vil fungere som selve produktionsplatformen, mens de to andre skal fungere som henholdsvis boreplatform og beboelsesplatform for mandskabet.
 
Culzean-feltet blev opdaget af Maersk Oil tilbage i 2008 i samspil med co-operatørerne. Feltet vurderes at indeholde reserver svarende til 250-300 mio. tønder olie. Det skulle række til at imødekomme fem procent af det britiske gasbehov frem mod 2020/2021, hvor man forventer at nå topniveauet. Produktionen ventes at starte i 2019.
 
Sammenlagt har Mærsk planlagt investeringer i Culzean-feltet på tre omkring mia. kroner.
 
Kilde: Sembcorp 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078