23948sdkhjf

Det grønlandske selvstyre sagsøger Greenpeace for 26.000 dollars

Miljøorganisationen Greenpeaces aktion mod semi sub-riggen 'Leiv Eriksson' tilbage i 2011, hvor den var i færd med prøveboringer ud for Grønlands vestkyst, har nu kastet et søgsmål af sig fra Grønlands Selvstyre mod Greenpeace. Selvstyret forlanger 26.000 dollars i erstatning for forstyrrelser af operationen.
 
'Leiv Eriksson' var i aktion for olieselskabet Cairn Energy, da den i tre tilfælde blev forsøgt bordet af aktivister fra Greenpeace. I et tilfælde lod to af aktivisterne sig ophænge under riggen med det formål at få stoppet prøveboringen, der efter Greenpeaces mening udgjorde en trussel mod det sårbare farvand – sammen med boringer i Arktis i det hele taget.
 
Men aktionen var ikke populær på Grønland, hvor der var – og til dels stadigt er – store forhåbninger om et succesrigt udkomme af olieefterforskningen. Tillige er Greenpeace blandt de stærke kritikere af bl.a. hvalfangsten ved Grønland, hvilket heller ikke er populært blandt befolkningen. Greenpeace har så langt ikke responderet på søgsmålet.
 
Kilde: The Maritime Executive
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078