23948sdkhjf

Udenlandske fiskere kan medvirke til fornyet somalisk pirateri

Udenlandske fiskerflåder i somaliske farvande fanger tre gange så mange fisk som somalierne, hvilket skaber utilfredshed blandt somaliere og truer fiskebestanden. Dermed forøges faren for fornyet maritim usikkerhed, og den økonomiske udvikling i området trues. Det viser en ny rapport, udarbejdet af Secure Fisheries.

Ifølge rapporten viser bl.a. ny satellit-dokumentation, at udenlandsk illegalt fiskeri foregår i stor stil i området. Iran og Yemen har den største tilstedeværelse i området, mens europæiske og asiatiske fartøjer også har taget betydelige fangster.

Fænomenet har eksisteret i årtier og har været brugt som retfærdiggørelse for pirateri i området. John Steed, Secure Fisheries’ regionale manager for Afrikas Horn, siger: ”Illegalt fiskeri var den undskyldning, kriminelle bander brugte for at skifte fra protektionisme til Bevæbnede røverier og pirateri. Og nu er situationen tilbage, hvor den var, med et stort antal udenlandske fiskefartøjer i somaliske vande – og der er en reel fare for, at hele piratcyklussen starter forfra igen.”

Kilde: Secure Fisheries
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094