23948sdkhjf

Jones Act under angreb – og forsvar – i USA

Den blandt internationale logistikoperatører kontroversielle amerikanske lov Jones Act, der beskytter al indenlandsk transport på amerikansk territorium mod udenlandske operatører, er igen kommet i vælten, efter at man fra puertoricansk side har indstillet, at den ophæves. Det sker med henvisning til, at man bl.a. i Puerto Rico lider under, at transport fordyres væsentligt, når den skal foregå på amerikansk byggede, amerikansk ejede og amerikansk bemandede transportenheder.
 
Men den femårs rekonstruktionsplan, Puerto Rico har fremlagt på området, er straks blevet skudt ned af en af de mægtigste lobbyistorganisationer i USA, Navy League of the United States, der stærkt modsætter sig, at den gamle lov fra 1920 skal fjernes. Den blev nemlig i sin tid af senator Wesley Jones præsenteret for at sikre, at USA til enhver tid selv havde tilstrækkelig transportkapacitet (især skibskapacitet) til at kunne hjælpe sig selv under en krig. Hvilket 1. Verdenskrig afslørede, at man ikke kunne dengang.
 
Jones Act har tidligere været i søgelyset med henblik på at blive blødt op eller fjernet. Bl.a. af den tidligere præsidentkandidat og mangeårige senator John McCain, der optrådte på vegne af andre interessenter. Men i januar i år blev forsøget også skudt ned – her med henvisning til risikoen for, at den amerikanske værftsindustri så ville forbløde hurtigt. Også til skade for nationens overordnede beredskab.
 
Kilde: IHS Maritime 
 
 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079