23948sdkhjf

Singapore kan blive næste ECA-område i Fjernøsten

Et af verdens allermest trafikerede farvande er Singapore-strædet, og det udgør en tydelig del af problemet med den smog, der i stigende grad hærger østaten. Emissioner fra skibsfarten bidrager klart til problemet, og det har nu sat kræfter i gang med henblik på at gøre så meget af farvandet rundt Singapore som muligt til ECA-område.
 
Det er i første ombæring en professor ved det tekniske universitet MIT-Alliance for Research & Technology, der har peget på, at svovluddunstninger fra skibsfarten udgør en væsentlig og meget giftig del af den smog, der hænger over byen normalt. Lige nu er problemet så doblet op af, at man i Indonesien lige over for Singapore er plaget af store skovbrande, der sender mægtige røgskyer nordover. 
 
Ud over de nævnte faktorer er Singapores luftmiljø belastet af naturlige emissioner fra bl.a. rådnende vegetation, omhuggede skove etc. Desuden er østatens biltrafik enorm, men den er underlagt meget strikse miljøkrav, som man også ser det i f.eks. Europa og Japan. Problemet med at indføre ECA-regler i Singapore er dog, at landet geografisk ikke fylder meget, så hvis ikke man i nabolandene følger trop med lignende krav, vil det have ret begrænset effekt. 
 
Kilde: Maritime Executive     
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078