23948sdkhjf

Havnepakke under finanslov giver danske havne bedre vilkår

På samrådene i transportudvalget og i landdistriktsudvalget torsdag var alle partierne enige om, at "Havnepakke 3" bør gennemføres hurtigt. De 112 mio. kroner er disponeret for to år siden, men er endnu ikke fordelt på konkrete projekter. Det bør gøres nu, ifølge Danske Havne.

”Nu er finansloven for 2016 sat i søen, og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt lovede på hele tre samråd i Folketinget, at når finansloven 2016 er på plads, vil han hurtigt indkalde Folketingets partier til forhandling om fordeling af de penge, der trods alt er,” siger direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne.
 
Havnepakke 3 vil give stærkere og mere sikre veje til havnene. Det er vigtigt, for 80 procent af Danmarks udenrigshandel går gennem havnene, og hver fjerde lastbiltur har forbindelse til en havn. Oven i de 112 mio. kroner, som staten bør give, er havnekommunerne parat til at lægge ca. 145 mio. kroner, og havnene er klar med ca. 50 mio. kroner. I alt er godt 300 mio. kroner afsat til anlægsopgaver i landdistrikter.
 
”Det er positivt, at regeringen i den bebudede vækstplan vil fjerne f.eks. strandbeskyttelseslinjen ved havne, for det er nødvendigt at fjerne unødig regulering og forenkle regler for at sikre danske havne lige konkurrencevilkår i forhold til nabolandene,” siger Gitte Lillelund Bech.
 
Kilde: Danske Havne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078