23948sdkhjf

Maersk Drilling overvejer ombygning af oplagt borerig

Maersk Drilling havde mandag politikerbesøg på sin oplagte borerig 'Maersk Guardian' i Frederikshavn, og her kunne asset manager Per Gøbel ifølge det lokale medie Kanal Frederikshavn fortælle, at selskabet overvejer at lade riggen ombygge til beboelsesplatform. 
 
Selskabet vil ifølge Per Gøbel helst lade den fortsætte som borerig, men det øjeblikkelige meget pressede offshoremarked kan betyde, at man om kort tid beslutter at lade den snart 30 år gamle rig overgå til anden funktion. 'Maersk Guardian' er en af Maersk Drillings ældste og mindste borerigge, idet den blev leveret i 1986. Den gennemgik dog så sent som i 2011 en meget omfattende levetidsforlængelsesomgang, der fandt sted i Hirtshals med Fayard som hovedentreprenør.
 
Hvis Maersk Drilling, formodentlig inden for to til tre uger, beslutter at ombygge riggen, vil omkalfatringen til beboelsesplatform antageligt komme til at koste mellem 30 og 40 mio. kroner. Men om det kommer til at ske i Frederikshavn, hvor man meget håber på den type jobs, er helt op til udfaldet af en evt. licitation, understreges det fra Maersk Drillings side.
 
Kilde: Kanal Frederikshavn/Søfart
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11