23948sdkhjf

Transportudvalget så på de nye udsigter for Ystad-Rønne-trafikken

Der sigtes på at sende mere fragttrafik til og fra Bornholm via Rønne-Ystad, og bl.a. i den forbindelse var en delegation fra Folketingets Transportudvalg mandag draget til Ystad for at se og høre om fremtidsudsigterne. Herunder havnens planer for at udvide sin kapacitet, så man kan håndtere mere af trafikken fra bl.a. Bornholm.
 
Det hører også med, at udvalget ved selvsyn kunne opleve, hvordan det fra 2017 bliver at transportere sig med tog mellem Ystad og København, idet DSB fra det tidspunkt stopper sine direkte togforbindelser, der overtages af de elektrisk drevne Påga-tog under Svenska Jernväger. De kører mellem Malmø og Höör. Altså skal der skiftes i Malmø for at komme til og fra København fra 2017.
 
Det primære gjaldt dog udsigterne/mulighederne for at opgradere fragtgodstrafikken mellem Rønne og Ystad. Langt det meste fragtgods går i dag via Køge, men det kan altså ændres. Især hvis der etableres bedre adgang til E65-vejen. Som det er i dag, er der især om sommeren, når passagertrafikken til Bornholm topper, typisk store kødannelser til og fra Bornholmerfærgen.
 
Kilde: Ystad Havn/Transportudvalget
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078