23948sdkhjf

Fem polske besætningsmedlemmer kapret af nigerianske pirater

Et nyt piratoverfald ud for Nigeria har sendt fem polske besætningsmedlemmer fra skibet 'Szafir' i fangenskab hos nigerianske pirater på ubestemt tid. Det kunne den polske udenrigsminister Witold Waszczykowski meddele i weekenden efter torsdagens overfald. Ingen nigerianske meddelelser er sendt ud i sammenhængen.
 
Ifølge det oplyste skete overfaldet ca. 30 sømil ud for Nigerias kyst, da fragtskibet 'Szafir' var på vej fra Antwerpen til unavngiven havn. Skibet er registreret på Cypern, men sejler for polske EuroAfrica Shipping Lines. Der er tale om et japansk bygget self-sustained fragtskib fra 1992 på 9.597 t.dv. med 16-mandsbesætning. 
 
Mens fem af besætningen tilsyneladende blev taget på mellemhånd, lykkedes det de øvrige 11 besætningsmedlemmer at barrikadere sig i skibets maskinrum, og de skulle ifølge de polske myndigheder nu være i sikre omgivelser. De nærmere omstændigheder omkring deres undslippelse foreligger ikke. Men piraterne slap væk med gidslerne, og der er endnu ikke modtaget krav etc. med frigivelsesbetingelser.
 
Kilde: worldmaritimenews.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094