23948sdkhjf

IMO har officielt godkendt udnævnelsen af den nye generalsekretær

Forud for IMO's generalforsamling, der starter tirsdag, har de fremmødte IMO-delegater godkendt koreaneren Kitack Lim som afløser for japanske Koji Sekimizu med officiel tiltrædelse fra 1. januar. Kitack Lim overtager posten efter en tæt endelig afgørelse på afstemningsfronten mod adm. direktør Andreas Nordseth fra Søfartsstyrelsen tidligere i år.
 
Kitack Lim kommer fra en position som CEO for Busan Port Authorithy, hvor han stoppede i juli i år, men han har tidligere fungeret som næstkommanderende for Sydkorean permanantet repræsentation i IMO mellem 2006 og 2009 og har tidligere virket som formand for en af organisationens underkomiteer (Flag State Implementation).
 
For det maritime Danmarks vedkommende er det værd at bemærke, at optakten til IMO-generalforsamlingen også betød et genvalg til Danmark som medlem af IMO's ledende råd af 40 flagstater. Her vælges de ti første blandt verdens klart ledende søfartsnationer (suppleret med alle medlemmer af FN's sikkerhedsråd), de næste 10 blandt flagstater med størst søværts transportbehov, og endelig de sidste 20 fra flagstater med fremtrædende søfartsinteresser.
 
Kilde: IMO/Søfart
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078