23948sdkhjf

Stort potentiale på presset kinesisk marinemarked

I de første ti måneder af 2015 er antallet af nybygningsordrer i Kina faldet med 62,1 procent sammenlignet med sidste år. Priserne står stille, og det er svært at få finansiering på plads. Derfor står de kinesiske skibsbyggere lige nu i en hård situation, forklarer Mark Lerche, Head of Danish Marine Group under Eksportforeningen: 

”Det er konsolideringstider i den kinesiske værftsindustri, og mange værfter kæmper for overlevelse. Ikke desto mindre resulterer konsolideringen i, at de værfter, der kan markere sig på den globale scene, nu samler kompetencerne fra hele branchen. Kina har allerede markeret sig som verdens største skibsbygningsnation på rekordtid, så markedet er fortsat attraktivt for danske leverandører.” 

Derfor er Danish Marine Group på Marintec China 2015 med 60 marineleverandører. Nationalpavillonen er arrangeret i samarbejde med Eksportrådet, Udenrigsministeriet, og blev officielt åbnet tirsdag den 1. december med deltagelse af blandt andre Jinpeng Huai, Ph.D Vice Minister, Ministry of Industry and Information Technology of the People’s Republic of China. 

At markedet er attraktivt for danske leverandører af maritimt udstyr og services udmønter sig også i, at flere er interesserede i at etablere sig på det kinesiske marked for at være til stede lokalt og kunne imødekomme kravene fra værfterne. 

Kilde: Eksportforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094