23948sdkhjf

Sydhavet ændrer nødmeldings-red- og retningsadresse på satellitter

Skibe i fart på de absolut sydlige breddegarder skal fremover tage i agt, at man i Australien og New Zealand agter at ændre fokus på de satellitsystemer, der skal viderebringe alarmmeddelelser fra skibe i nød. Det sker med baggrund i, at det eksisterende system – Leostar – ikke er optimalt, når det gælder dækningen af det specielle verdenshjørne.
 
Der er ikke tale om, at de to nationer vil skrotte Leostar, men at man i stedet vil komplimentere det med det nyere system Meostar, der bedre vil kunne understøtte det efterhånden aldrende Leostar-system, der især i farvande rundt om New Zealand er mindre effektivt på grund af mere sporadisk dækning.
 
Konkret vil samarbejdet mellem de to satellitsystemer betyde, at de 18 Meostar-satellitter i samarbejde med de fem ældre Leostar-satellitter vil kunne give den komplette dækning, der stiles mod. Endvidere er etableringen af en ny sporingsstation på New Zealand og en modtagerstation i Australien en væsentligt styrkelse af sikkerhedssystemet i regionen. 
 
Kilde: Australian Maritime Safety Authorithy
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078