23948sdkhjf

Verdens første såkaldte ”smart ship” præsenteret på Marintec i Shanghai

En af verdens største søfartsmesser, Marintec i Kina, er i fuld gang med bl.a. massiv dansk deltagelse, men det er også et forum for offentliggørelse af fremtidens enheder til søs. Et af dem kunne være I-Dolphin-konceptet, der som noget lidt nyt i den ”grønne” kategori er et næsten rent kinesisk projekt med en række førende værfter, forskningsinstitutioner etc. sat for vognen – eller rettere skibet.
 
I-Dolphin-konceptet er baseret på en 38.000 t.dv-bulkcarrier, der skulle være optimeret på alle leder og kanter som et ”green ship”.  Der er ikke meldt ud om specifikke forskelle i forhold til andre lignende koncepter, men der er truffet enighed mellem udviklingspartnerne om, at der startes produktion af skibet allerede næste år med levering i 2017.
 
Det nye smart ship vil ifølge konstruktørerne indeholde snart sagt alle mulige opgraderede fordele på de tekniske planer, så det både performer dynamisk og operationsmæssigt bedst muligt. Og det skulle gælde, både når skibet er i søen, og når det er under land. Projektet er en del af det officielle Kinas nye tiårsplan: Made in China 2025, hvor shipping er en defineret del af regeringens visionspolitik.
 
Kilde. Marintec
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078