23948sdkhjf

Japansk klasseselskab vil etablere fælles ”big data”-adgang

Japanske Nippon Kaiji Kyokai (Class NK) har annonceret, at klasseselskabet nu vil etablere en ny type database for shippingbranchen, der skal gavne de overordnede muligheder for at optimere operationen af skibe – baseret på fælles input til databasen fra diverse brugere.
 
Begrebet ”big data” har bl.a. tidligere været annonceret som et vigtigt issue i fremtidens skibsdrift af Maersk Maritime Technonology. ”Big data” refererer bl.a. til muligheden for at drage nytte af informationer fra en samordnet database af informationer fra større mængder af skibe (helt rederiuafhængigt), og det er der, Class NK vil imødekomme brugerne som samlingspunkt, så at sige.
 
Class NK vil påbegynde etableringen af sit Ship Data Center snarest, og regner med, at det vil være operationelt fra januar 2018. Og det understreges, at centeret vil skulle fungere helt neutralt i forhold til kundernes brug. De første tests af input vil ske i samarbejde med en japansk containeroperatør, der har sat et af sine skibe til rådighed for projektets initieringsfase.
 
Kilde: Class NK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047