23948sdkhjf

Ny svensk lov kraftigt problem for bl.a. Helsingør-Helsingborg-overfarten

En dugfrisk svensk lov omkring ID-kontrol ved Sveriges grænser kan skabe noget af et kaos for en meget travl færgeoverfart som HH, hvor man frygter, at reglerne vil kunne skabe store forsinkelser i forbindelse med ankomster fra Helsingør – og dermed måske skubbe hele overfartens tidsskema. Især på meget travle dage.
 
Den nye svenske lov er officielt indført for at højne landets sikkerhedsniveau, idet der ikke direkte henvises til migrationsbølgen, men det ændrer ikke på, at der skal udføres nøje ID-kontrol i alle tog, busser og færger, der passerer grænsen eller entrer svensk havn. Forslaget er vedtaget og ventes sat i kraft allerede fra 21. december i år.
 
Det hele bliver ikke bedre for en overfart som HH, eller alle andre berørte instanser fro den sags skyld, af at man på Christiansborg pusler med lignende planer. Konkret forudser man hos HH at man med trænet personel må forudse en forøgelse af visiteringen pr. person fra fem til 30 sekunder gennemsnitligt og fra 20 sekunder til halvandet til to minutter pr. køretøj. Og det er principielt nok til at vælte schedule-læsset.
 
Kilde: Svensk Sjöfartstidning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078