23948sdkhjf

Aabenraa Havn tager indledende skridt til havnerenovering

Aabenraa Havn oplever fortsat en stor efterspørgsel på kajarealer, hvilket bl.a. kan ses ved, at det tyske rederi CPC har etableret sig i Aabenraa. Endvidere er en stor del af havnens godsomsætning bulkvarer, der losses eller lastes direkte fra kajen, hvorfor det er vigtigt, at netop alle havnens kajer lever op til det, som kunderne efterspørger.

Havnen har derfor besluttet at renovere vestkajen i Nyhavn, da den efter næsten 100 år er ved at være så nedslidt, at det ikke længere er muligt at sikre kajen ved at lave forskellige levetidsforlængende foranstaltninger som f.eks. montering af anoder o.l.

Arbejdet indbefatter en ny spuns på hele kajens 500 meters længde, der for de sydligste 200 meter bliver forberedt til 11 meters dybde. Således er kajen forberedt til, at dybden kan ændres fra de nuværende 9,3 meter til 11 meter.

Ligeledes vil der for de sydligste 140 meter blive etableret en aflastningsplade, der giver mulighed for at belaste kajen med op til 10 tons pr. kvadratmeter, hvilket er væsentligt over den generelle standard blandt de danske havne, hvor det typisk kun er muligt at belaste kajerne med op til to tons pr. kvadratmeter.

Der er indtil den 12. januar prækvalifikation vedr. anlægsarbejdet, hvori der bl.a. også er taget højde for, at de lokale entreprenører har mulighed for at byde på opgaven.

Når anlægsarbejdet er færdigt i slutningen af 2016, vil Aabenraa Havn igen råde over en meget attraktiv kajstrækning, der er forberedt til fremtidens efterspørgsel fra kunderne.

Kilde: Aabenraa Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079