23948sdkhjf

EU pusler igen med planer om at etablere fælles coast guard-enhed

Problemet med den nærmest eksploderende emigrationsbølge til Europa fra Afrika og Mellemøsten har fået EU-Kommissionen til at genoptage planerne om at få etableret en fælles kystvagt-enhed, der bedre vil kunne koordinere indsatsen på tværs af landegrænserne. Den nye styrke skal supplere den nuværende såkaldte Frontex-enhed.
 
Mere konkret vil EU både fordoble og styrke Frontex i den nuværende form og dertil starte et helt nyt European Border and Coast Guard Agency, der anslås at få en stab på ca. 1.500 medarbejdere. Styrken skal kunne indsættes overalt i EU-farvand og skal kunne operere også uden national godkendelse af en given indsats.
 
Planen er dog straks mødt med kritik fra flere medlemsstater, der især peger på planens sikringsrettede formål – mere end sikkerhedsrelaterede. Det er i første ombæring vigtigere, at EU styrker et humanitært sigte, end at man går mod at lukke sine grænser endnu mere, end de er i forvejen, lyder det bl.a. Andre peger på, at hele planen er helt udemokratisk i forhold til de enkelte medlemsstaters suverænitet.
 
Kilde: EU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078