23948sdkhjf

Mindre risiko ud for Østafrika afspejles nu i forsikringspræmien

Nu bliver det såkaldte ”Listed Area” i det Indiske Ocean mindre. Der har været færre piratangreb i området, og de, der har været eller været forsøgt, har fundet sted tættere på kysten. ”Listed Area” har betydning for skibenes forsikring, da det er dyrere at forsikre sig ved sejlads i disse områder.

Det er Joint War Committee, som på et møde i London den 9. december besluttede at formindske det areal, som figurerer som ”Listed Area” i det Indiske Ocean. Komitéen er et London-baseret organ, som bl.a. laver denne type vurderinger til brug for forsikringsbranchen.

”Det har hele tiden været vores holdning, at man bør se dynamisk på både ”Listed Area” og ”High Risk Area”. Derfor er det et godt skridt frem, at vi nu har sikret bred industriopbakning til et justeret område, og jeg glæder mig over, at det nu påvirker det område, som forsikringerne laves ud fra. For det er klart, at når risikoen falder, så bør præmierne for rederierne følge efter,” siger Morten Glamsø, chefkonsulent i Danmarks Rederiforening.

Kilde: Danmarks Rederiforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078