23948sdkhjf

Scandlines' tro tjener klargøres til ny tørn i Svendborg

Scandlines' nu 40 år gamle færge 'Holger Danske' gennemgår lige nu 40 års-dokning i flydedokken hos Petersen & Sørensens Motorværksted i Svendborg. Dermed forberedes færgen, der blev leveret fra Aalborg Værft i 1976 til DSB-Rederis rute mellem Helsingør og Helsingborg, nu til en ny tørn. Det skriver Fyns Amts Avis' netmedie fyens.dk.

Overhalingen i Svendborg indbefatter ifølge fyens.dk afmontering og eftersyn af ror og rorlejer samt skrueaksler, der også får nye pakninger. Mens motorer og pumper også får en kærlig hånd. Endelig udnyttes dokningen til udskiftning af anoder og bundmaling. Og med de 40 år på kølen skal tilstanden og tykkelsen på stålpladerne også lige efterses, har netmediet fået oplyst fra rederiet.

'Holger Danske' sejler til dagligt mellem Rødby Havn og Puttgarden som farligt gods- og trailerfærge. En rolle, den indtil videre skal fortsætte med, selv om den kommende flådefornyelse mellem Gedser og Rostock betyder, at en af de to færger derfra, 'Kronprins Frederik', skal fortsætte som reservefærge på de to Tysklandsruter.

Kilde: Fyns Amts Avis/fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078