23948sdkhjf

Dansk Metal på strandhugst – bakker arbejdsgiverne op om søfolks retsstilling

Dansk Metal og Danmarks Rederiforening indgik onsdag ny hovedoverenskomst for navigatører. Dansk Metal tager dermed Søfartens Lederes overenskomstområde og en hovedoverenskomst, hvis fornyelse har afventet en afgørelse af to retssager om søfolkenes skatteforhold.
 
”Det er uforståeligt, at Metal er faldet for Danmarks Rederiforenings frierier, og principielt må man undre sig over, at skibsrederne vælger at lade deres ledende officerer i skibene overenskomstdække af en LO-organisation - noget arbejdsgivere generelt har modsat sig med næb og kløer,” siger Henrik Hjerl Carstensen, formand for Søfartens Ledere.

I en pressemeddelelse fra Danmarks Rederiforening taler Metals formand, Claus Jensen, om vigtigheden af den danske model - et system Dansk Metal med sin strandhugst på navigatørområdet ifølge Søfartens Ledere nu selv svigter.
 
Metal er efter eget udsagn én af frontløberne mod de gule fagforeninger - hvorfor skal vi så nu se på, at danske smede og metalarbejdere forsøger at nulstille de søfarendes kamp for deres retsstilling på skatteområdet? Hvor er respekten for og solidariteten med andres faglige kamp?

Er Metal i kampen mod de gule fagforeninger blot interesserede i at stjæle nye medlemsgrupper, som kan fylde hullet op efter de metalarbejdere, som forlader Dansk Metal, spørger Henrik Hjerl Carstensen, der mener, at Metal måske burde koncentrere sig om at blive bedre til at være fagforening for smede og andre metalarbejdere.
 
I stedet for at bakke os op, som 3F gør i DIS-skattesagerne (retssagerne om søfolkenes skatteforhold. Red.), undsiger Dansk Metal den faglige kamp for vores medlemmer. De stiller sig på arbejdsgivernes side i kampen om at sikre danske lønmodtagere i DIS (Dansk Internationalt Skibsregister) samme retsstilling, i forhold til skattesystemet, som alle andre skatteborgere.

Kilde: Søfartens Ledere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099