23948sdkhjf

Desperate nigerianske kadet-aspiranter kan ende som pirater

Mangel på den endelige godkendelse af deres maritime uddannelser både har ført til, og kan føre til flere tilfælde af, at unge nigerianere med en maritim uddannelse i stedet søger mod pirateriet som tvivlsom levevej. Det advarer formanden for Nigerias skibsredersforening, NISA, nu selv om.
 
Formanden, captain Niyi Labinjo, pointerer i sin udtalelse, at der er tale om en ulykkelig situation, hvor man på den ene side har initieret et maritimt uddannelsesprogram, der har tiltrukket mange unge, men på den anden side har landet ikke formået at føre det igennem til reelle ansættelsesmuligheder for de unge. I stedet må de søge at udnytte deres tillærte færdigheder andre steder. F.eks. som pirater.
 
Bl.a. kan man i Nigeria ikke udstede et såkaldt Certificate of Competency, fordi de unge ikke får den krævede sejltid som kadetter. Bl.a. i mangel på et godkendt skoleskib. Derfor går mange potentielle ”nigerianske” job bl.a. til filippinske søfarende, mens de unge nigerianere står tomhændede og så søger andre – mørkere – udveje til søs.
 
Kilde: NISA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11