23948sdkhjf

Bornholm har brug for effektive transportveje

Ystad Havn fortsatte fredag i sidste uge sit engagement for at forbedre tilgængeligheden til Bornholm via Ystad. I Rønne havde Ystad Havn inviteret politikere, transportvirksomheder og andre aktører til en konference, som satte fokus på betydningen af effektiv godstransport for Bornholm såvel som for Sydsverige.

Transport af varer er let at tage for givet. Selvfølgelig kan vi transportere det gods, vi ønsker - hurtigt, effektivt og billigt. Men effektive transportveje er ikke noget, man kan tage for givet, og slet ikke i yderområder som Bornholm og det sydlige Skåne. Derfor havde Ystad Havn fredag inviteret til konference om emnet.

Blandt talerne på konferencen var de bornholmske folketingsmedlemmer Lea Wermelin (S) og Peter Juel Jensen (V).

 ”Transport til og fra Bornholm er alfa og omega for øens fortsatte udvikling. I mine øjne er en bedre integration af transporten på tværs af landegrænserne et afgørende parameter i optimeringen af godsstrømmene til og fra Bornholm. Hvis det er bedre for bornholmerne, at gods transporteres via Ystad frem for Køge - jamen så må det gå over Ystad,” sagde Peter Juel Jensen efter konferencen.

På konferencen blev det diskuteret, hvad godsstrømmene betyder for Bornholm og det sydlige Skåne, hvordan transportvejene kan forbedres og ikke mindst hvordan transportvejene kan være med til at skabe vækst og udvikling i regionen.

”Godstransport er et emne, som ofte bliver glemt, selvom det har enormt stor betydning for os alle sammen i dagligdagen. Det er vigtigt, at vi får diskuteret, hvordan vi kan få endnu mere effektive godsstrømme i fremtiden, og på den måde bidrager til en stærk sammenhængskraft i regionen. Det er en dagsorden, som vi vil fortsætte med at løfte i fremtiden både på Bornholm, men også i Ystad og det sydlige Skåne,” sagde Björn Boström, adm. direktør for Ystad Havn, efter konferencen.

Kilde: Ystad Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078