23948sdkhjf

EMSA vil bruge droner som udkig mod emigranter

EU’s maritime arm, European Martime Safety Agency, melder ud, at såkaldte civile droner vil være en stor hjælp til at opdage de mange små fartøjer, der anvendes til at fragte illegale emigranter fra Afrika eller Mellemøsten til Europa. Ifølge EMSA-direktør Markku Mylly har man simpelthen ikke redskaber til at gøre det på anden måde p.t.
 
Markku Mylly påpeger, at de små fartøjer kan være svære at spotte på anden vis, og derfor er anvendelsen af droner til opgaven det mest naturlige valg, som tingene ser ud. Det er ikke EMSA’s plan selv at købe eller operere dronerne, men at lade opgaven udlicitere til andre. Opgaven skal formentlig løses i samspil med den foreslåede nye EU Coast Guard.
 
Sidstnævnte enhed er sat i spil af EU-Kommissionen og kan være i aktion allerede fra september, og EMSA vil få en rolle som aktiv spiller i den sammenhæng, herunder netop farvandsovervågning. EMSA har allerede kørt prøveprojekter med droner ud af Portugal, Malta og Holland med resultater, der betegnes som ”meget lovende”.
 
Kilde: EMSA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172