23948sdkhjf

Piratkonge får 20 år for angreb på 'Pompeii'

Mohamed Abdi Hassan, kaldet den somaliske piratkonge, er dømt in absentia til 20 års fængsel for sin rolle i forbindelse med pirateri på det belgiske skib 'Pompeii' i 2009.

En anden somalier, Mohamed Moalin-Aden, blev dømt til fem års fængsel for sin involvering I en kriminel organisation, men han blev frikendt for anklager i forbindelse med pirataktiviterne på 'Pompeii'. Skibet blev overfaldet i Det Indiske Ocean den 18. april 2009 af somaliske pirater. De 10 besætningsmedlemmer blev holdt fanget i over 70 dage, inden de blev sat fri mod en løsesum på to mio. euro.

Mohamed Moalin-Aden, alias Afweyne, blev holdt ansvarlig for organiseringen af angrebet på skibet. I 2013 blev han lokket til Belgien via et opdigtet filmprojekt og pågrebet. Anklager Marianne Cappelle kalder Mohamed Moalin-Aden “en gangster af den værste skuffe”.

På grund af fejl begået af anklagemyndigheden lykkedes det ikke retten at få adgang til nogen af de midler, som den somaliske bande ulovligt var kommet i besiddelse af. 

Kilde: Vrtnieuws

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078