23948sdkhjf

Esbjerg Havn lander yderst solidt 2015-regnskab

Et overskud på 76,9 mio. kroner efter en omsætning på 224 mio. kroner matcher forventningerne for året, lyder vurderingen af formanden for havnebestyrelsen, Flemming Enevoldsen, i kølvandet på havnens offentliggørelse af årsregnskabet. Og et solidt et af slagsen, lyder vurderingen med baggrund i de meget usikre markedsvilkår for bl.a. offshoreindustrien.
 
Esbjerg Havn satser overordnet tresidigt på ro/ro-trafik, offshore og offshore vind. Og den kombination har endnu engang vist sig rigtig, konkluderer Flemming Enevoldsen. Han ser videre havnens robuste kapitalbaggrund som en stærk faktor, når det gælder positionering i en stadigt skrappere konkurrencesituation på også havnemarkedet.
 
Godsmæssigt nåede Esbjerg Havn op på 4,2 mio. tons, hvilket er en tilbagegang i forhold til 2014, og det skyldes hovedsageligt, at kulimporten er faldet. Derimod har håndteringen af højværdigods såsom vindmøllekomponenter og biler været ganske stabil og en væsentlig bidragsyder til havnens omsætning, og – nok så vigtigt – omsætningen hos de firmaer på havnen, der lever af at servicere samme brancher.
 
Kilde: Esbjerg Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125