23948sdkhjf

APM Terminals går ind i milliardprojekt i Marokko

APM Terminals skal bygge og drive en ny containerterminal i Tanger i Marokko, hvor man i forvejen driver en terminal. Det melder selskabet i en pressemeddelelse torsdag morgen. Man invester 758 millioner euro i projektet (omkring 5,5 milliarder kroner. Red.), og erhvervelsen glæder CEO i APM Terminals Kim Fejfer.

”Dagens meddelelse viser vores stærke commitment til investering og handel og til at forbedre værdikæden i det vestlige Middelhav. Marokko og dets havnearm, TMSA, har været meget støttende ift. APM Terminals' vision for det vestlige Middelhav,” siger Kim Fejfer ifølge pressemeddelelsen.

Tanger har en strategisk vigtig beliggenhed på den afrikanske nordvestkyst - tæt på Gibraltar og dermed indgangen til Middelhavet. Den er en af de travleste havne på det afrikanske kontinent, og den nye terminal kommer i øvrigt til at fungere i samarbejde med APM Terminals' faciliteter på den spanske side af Gibraltarstrædet, havnebyen Algeciras, hvor man også opererer en stor terminal.

APM Terminals' eksisterende terminal i Tanger har været i drift siden 2007 og håndterede mere end 1,7 millioner TEU sidste år. Den nye containerterminal, der skal stå klar i 2019, vil kunne håndtere fem millioner TEU om året. Mens APM Terminals, ifølge kontrakten, skal stå for driften i 30 år – i første omgang.

Kilde: APM Terminals
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087