23948sdkhjf

Nye polarkode-regler skaber uro omkring grønlandsk krydstogtturisme

Både uvished med hensyn til reglerne for lodspligt og ikke mindst den nye IMO Polar Code har skabt usikkerhed blandt de krydstogtrederier, der gerne vil besejle Grønland i højsæsonen om sommeren. Reglerne får effektiv effekt fra 1. juli, men er åbenbart ikke nærlæst grundigt hos alle potentielle aktører, afslører grønlandsk deltagelse på Seatrade Global-messen i Fort Lauderdale, Florida.
 
Der meldes ellers om stor interesse for at sende skibe et smut forbi Grønland blandt de deltagende krydstogtrederier, men de er alligevel tilbageholdende pga. usikkerhed omkring de nye regler, lyder meldingen fra bl.a. Royal Arctic Line, der deltager i den store krydstogtmesse i Fort Lauderdale i sin rolle som havneagentur.
 
Interessen for at sende skibe nordover er dog stor nok til, at der er kontakt til 20 rederier, der planlægger ture den vej om. Inklusive fem rederier, der ikke har haft skibe på de kanter før. Der er endvidere udtrykt interesse for at skifte passagerer under anløb af Grønland, men her er infrastrukturen ad luftvejen, pga. de ringe havneanløbsmuligheder i Kangerlussuaq, en massiv stopklods.
 
Kilde: RAL/Visit Greenland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094