23948sdkhjf

Fuldautomatiske platform kan redde Norges offshore-sektor

Et nyt studie, udført af danske Rambøll, konkluderer, at Norge ville gå tilbage ”i sort” inden for offshore, hvis man satsede nærmest 100 procent på automatik inden for olie- og gasproduktionen. Det betyder en omstilling af produktionen, hvor de store og mandskabstunge rigge erstattes af fysisk meget mindre, men desto mere teknologisk effektive platforme.
 
Ifølge rapporten er det ikke en revolutionerende udvikling, man skal slå ind på i Norge. Dels fordi operationsmetoden er udviklet et langt stykke af vejen og i øvrigt hyppigt taget i anvendelse i både den danske og britiske del af Nordsøen. Dels er den norske gassektor meget langt fremme med udvikling af ubemandede produktionsenheder. Det gælder dog ikke så meget oven vande på olieplatforme etc.
 
Det hører dog med til udfordringerne i den norske sektor, at der meget ofte arbejde på væsentligt større dybder, end hvad tilfældet er mod sydvest og sydøst. Hvad angår ubemandede platforme regnes der i rapporten med flere forskellige kategorier. Fra platforme, der skal arbejde automatisk i op til en uge ad gange til enheder, der i princippet kan arbejde automatisk i år og dag.
 
Kilde: Upstream
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078