23948sdkhjf

Maritim skuffelse over COP 17

Danmarks Rederiforening ville gerne have nærmet sig en aftale.
Mens COP 17-mødet hastigt nærmer sig sin deadline, kan man fra maritim side konstatere, at klimatopmødet stort set der ud til at ende ud i ingenting.
 
Og det er skuffende, pointerer vicedirektør Jan Fritz Hansen fra Danmarks Rederiforening.
-Vi havde jo meget gerne set, at man ville blot nærme sig en aftale omkring, hvad søfarten skal bidrage med til puljen så at sige.
 
-Vi har fra den internationale shippingsverden side hele tiden meldt ud, at vi meget gerne vil stå på mål for bl.a. de ca. 3 pct. af den globale CO2-udledning, skibsfarten er direkte ansvarlig for. Men resultaterne i Durban har været særdeles pauvre, så vidt vi kan bedømme, her et døgn før topmødet slutter, fortsætter Jan Fritz Hansen.
 
-Der var højst været et par papirer i spil med maritim snit, og i den positive ende kan det da siges, at det danske forslag om at etablere en maritim udligningsfond har været i en vis cirkulation. Til gengæld er det så noget mere negativt, at man i forbindelse med den såkaldte Green Fund-snak har hørt nogle lande nævne skibsfarten som en af de bidragsydere, der kan bruges til at pumpe tanken fuld. 
 
-Men Green Fund er jo en helt generel størrelse, der intet specifikt har at gøre med skibsfart. Og mens der som nævnt er klar holdning til i shipping, at man gerne vil stå inde for egen udledning etc., så synes det ikke rimeligt, at shipping skal inddrages som ”betaler” for, hvad der sker i landbruget eller industrien, understreger Jan Fritz Hansen afsluttende.
 
Forud for topmødet var der på linje med Danmarks Rederiforenings udmelding udtrykt ønske fra bl.a. ISC, International Chamber of Shipping, om, at skibsfarten fik klare mål at pejle efter. Og gerne oven i de IMO-genererede regler omkring EEDI (energieffektivitetsindekset), der er vedtaget. Men indtil videre må man altså konstatere, at koppen er tom på den globale klimafront.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sigtelse: Besætning slog og sparkede mand til døde på skib
Helge Ingstad-skibschef: Hårrejsende at lade tankskibet passere om styrbord
Svanehøj henter ny CFO hos Siemens Gamesa
Fem besætningsmedlemmer sigtes for drab på skib
MAN Energy Solutions indgår hensigtserklæring med fynske SH Defence
Nyopført kontorhotel må vige for havneaktiviteter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125