23948sdkhjf

Pirat-PhD på Forsvarsakademiet

Forsvarsakademiet har modtaget en bevilling fra Den Danske Maritime Fond til gennemførelse af et treårigt PhD-projekt, der vedrører kapacitetsopbygning til pirateribekæmpelse ved Afrikas Horn.
I de senere år er pirateri blevet et stadig stigende problem for den internationale skibstrafik og for den østafrikanske region. Lokalt, regionalt og internationalt gøres der meget for at dæmme op for problemet. Også Danmark bidrager inden for den vifte af indsatsområder, som fremgår af den nationale ”Anti-pirat strategi”.

PhD-projektet skal bl.a. kortlægge den samlede internationale indsats mod pirateri både på land og til søs, med henblik på at se nærmere på de forskellige aktørers rolle og den
indbyrdes koordination. Chefen for Forsvarsakademiet, kontreadmiral Nils Wang, er glad for den nye aftale med Den Danske Maritime Fond
-Den giver os en enestående mulighed for at evaluere den internationale indsats mod pirateri i et videnskabeligt perspektiv. Ud over at være en trussel mod den globale samhandel, som vedrører os alle, så er pirateriet ved Afrikas Horn også et fænomen, som kan destabilisere hele den østafrikanske region. Så jo mere viden vi kan opbygge om indsatsen, jo bedre kan den blive, siger Nils Wang.

Forsvarsakademiet vil nu gå på jagt efter en kvalificeret kandidat til stilling som piratforsker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093