23948sdkhjf

Ministeriel tavshed om truende visum-kaos

Af- og på mønstringer i Danmark risikerer at stoppe til april
Trods flere rykkere efter svar fra Justitsministeriet og justitsminister Morten Bødskov in persona, står det maritime Danmark til april med en pinlig sag overfor søfarende fra ikke-Schengen-lande.
Som sagerne står lige nu, vil de nye regler for nødviseringer betyde, at af- og påmønstring for udenlanske søfarende i vidt omfang ikke kan ske i Danmark, idet den såkaldte nødviseringsordning står til at blive udfaset.
Søfartserhvervet har påpeget gentagne gange overfor ministeriet, at de pågældende Scehngen-regler, der er sat i kraft for at bl.a. at bremse terrorister, formentlig helt utilsigtet vil ramme søfartserhvervet hårdt i stedet. Men svarene fra ministeriet udebliver tilsyneladende.
Det vil ifølge Danmarks Skibsmæglerforening, Danmarks Rederiforening og Danske Havne kunne afstedkomme både tabt omsætning i både agenturbranchen som for diverse servicefag, at man ikke kan gennemføre af- og påmønstringer på nogenlunde normal vis. Men nok så alvorligt vil det give tab af renommé og omdømme som søfartsnation, lyder advarslen.
 
Læs mere i Søfart på fredag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08