23948sdkhjf

Aarhus Bugt Linien snart en realitet

Initiativtager til Aarhus-Samsø-Mols rute er tæt på mål med finansieringen til en nybygget katamaranfærge.
Initiativtageren til en ny passager/pendler- og cykelfærgerute mellem Aarhus havn, Mårup havn på Samsø og Skødshoved på Mols, er klar til at stifte et rederiselskab inden for de kommende to uger. Selskabet får navnet Aarhus Bugt Linien.
”Vi er ved at være i mål hvad investeringerne angår,” siger Poul Feddersen, som er initiativtager til den nye rute, til Lokalavisen/Norddjursland. Målet er at sikre en egenkapital på 8,5 mio. kr., som skal skaffes ved salg af folkeaktier.

Poul Feddersen har tidligere forklaret til Søfart at, anløbspladsen i Aarhus formentlig vil blive ved Mindet tæt på centrum og tæt på Rutebilstationen og Hovedbanegården og ikke mindst lige ved siden af den fremtidige letbanestation under Urban Mediaspace Aarhus. Den nye rute skal baseres på en nybygget katamaran konstrueret i kulfiber i et design udviklet i et samarbejde mellem Borghegn Yachtdesign og Tuco Marine Group i Faaborg. Sidstnævnte skal også stå for bygningen af katamaranen. Nybygningsprisen for fartøjet, der forventes færdigt i år, er omkring 17 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094