23948sdkhjf

Bevilling sikrer 3-årig Ph.d. til piratforsker

En bevilling fra Forsvarsakademiet gør det nu muligt for Den Danske Maritime Fond at sikre et 3-årigt Ph.d.-projekt i piratforskning
Gennem en bevilling til Forsvarsakademiet gør Den Danske Maritime Fond det nu muligt at gennemføre et treårigt Ph.d.-projekt, som blandt andet skal fokusere på at kortlægge den samlede internationale indsats mod pirateri på land og til søs, med henblik på at se nærmere på de for¬skellige aktørers rolle og den indbyrdes koordination, skriver Danmarks Rederiforening i februar måneds udgave af ”Kompas”.

Pirateriet ved Afrikas Horn er blevet et stadig stigende problem for den internationale skibstrafik og for den østafri¬kanske region. Op mod 10 procent af verdenshandlen målt i værdi bliver transporteret på danskejede skibe, og derfor har også Danmark en klar interesse i, at verdenshavene er frie og sikre transportveje.

”Det er et nyttigt bidrag, Forsvarsakademiet kan bidrage med igennem dette Ph.d.- projekt. Den internationale dimension i den danske indsats er af betydning for de man¬geartede aktiviteter, der er igangsat. Det er vigtigt for os, at Danmark også på et akademisk niveau kan bidrage og dermed gøre en forskel. Det er vigtigt, at denne aktivitet kan understøtte Danmarks internationale arbejde – også inden for IMO,” siger Carsten Melchiors fra Den Danske Maritime Fond.

Forsvarsakademiet vil allerede nu gå i gang med at kigge efter en kvalificeret kandidat til stillingen som piratforsker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157