23948sdkhjf

Transport-ministeren besøger Hanstholm Havn

I næste uge skal transportminister Henrik Dam Kristensen besøge Hanstholm Havn for at diskutere udvidelse af havnen
Hanstholm Havn får mandag 27. februar besøg af transportsminister Henrik Dam Kristensen. Bag besøget står folketingsmedlem Simon Kollerup, der håber at kunne sikre statslige midler til udbygning af havnens infrastruktur.

Simon Kollerup står i spidsen for et nyt egnsnetværk for Thy-Mors, der vil forsøge at sætte skub i væksten i området. Han mener, at havneudvidelsen er alfa og omega, hvis der skal skabes nye arbejdspladser i området.
 
”Hanstholm Havn er det største projekt, der kan sætte gang i vækst og arbejdspladser for Thy og Mors. Jeg håber, det gør indtryk på Henrik Dam Kristensen, at 35 enige direktører og formænd fra en lang række brancher peger på havneudvidelsen i Hanstholm som det vigtigste for vores områdes udvikling. Det siger meget om havnens betydning som vækstmotor, at en hel egn står sammen om projektet på tværs af kommunegrænser og andre skel,” siger Simon Kollerup.
 
Ved en konference på dagen, skal transportministeren og repræsentanter fra egnsnetværket og Hanstholm Havn også drøfte hvilke muligheder regeringen ser for at bidrage til finansiering af havnens ydermoler. Et vigtigt punkt for havnedirektør Birgitte Juhl Svendson.
 
”Hvis vi ikke får nye ydermoler, er vi handlingslammede, for så kan vi ikke udbygge resten af havnen. Staten er medejer af molerne, og derfor håber jeg, Henrik Dam Kristensen kan se det logiske i, at regeringen tager medansvar for at sikre havnens infrastruktur ved at stille op med finansiering. Det er simpelthen afgørende for, at vi kan udvikle os som havn – og dermed som region,” siger havnedirektør Birgitte Juhl Svendson fra Hanstholm Havn.
 
Havneudvidelsen vil tredoble havnens størrelse og sikre en dybgang på 12,5 meter. Formålet er at fremtidssikre havnen, så den kan modtage alle størrelser af skibe og imødekomme mange forskellige behov så som fiskeri, offshore og vindenergi.
 
Transportminister Henrik Dam Kristensens besøg er sat til at vare fra klokken 9.00 til 12.00,
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094