23948sdkhjf

Nyt samarbejde om maritim udvikling

MARCOD bliver nordjysk regionalcenter for Europas Maritime Udviklingscenter.
MARCOD – maritimt center for optimering og drift – har netop indgået en samarbejdsaftale med Europas Maritime Udviklingscenter – EMUC. 

”EMUC har støttet og fulgt etableringen af MARCOD fra start og ser et stort potentiale i samarbejdet. Derfor har vi valgt at formalisere samarbejdet og ser frem til mange fælles maritime initiativer i form af fx projekt- og konferencesamarbejder inden for maritim miljøteknologi og kompetenceudvikling. Vores samarbejde vil støtte op om Det Blå Danmarks handlingsplan ”Danmark som Europas Førende Søfartsnation,” siger EMUCs direktør Steen Sabinsky.
”MARCODs primære opgave er at støtte vores små og mellemstore maritime virksomheder i at komme ind på nye markeder samt udvikle nye produkter og ydelser – primært inden for miljømæssig optimering af skibe med udgangspunkt i de skærpede miljøkrav til skibsfarten. Heri ligger bl.a. en stor kompetence-udviklingsopgave, som vi via vores samarbejde med EMUC og deres treårige maritime kompetenceudviklingsprojekt ”Danmarks Maritime Klynge”, kan hjælpe med,” siger adm. direktør i MARCOD Niels Christensen.
 
Aftalen omfatter: 
Samarbejde om maritime konferencer og arrangementer med henblik på at sikre vidensdeling, idégenerering og vækstmuligheder. 
Samarbejde om støtte og udvikling af maritime virksomheder, inkl iværksættere, med henblik på at sikre vækst i form af nye produkter, markeder, processer, kompetencer og jobs for Det Blå Danmark 
Identifikation af mulige samarbejdspartnere til udvikling af projekter, netværk og innovation 
Samarbejde i diverse nationale og internationale maritime projekter, herunder fundraising 

Arrangementer:
  • 12. april 2012: Konference om forretningsmuligheder for maritime virksomheder i kølvandet af nye maritime miljøregler til skibsfarten 
  • 15. maj 2012: Offshore konference for virksomheder, som ønsker at komme ind på det norske offshore marked som underleverandør 
Begge konferencer finder sted i Frederikshavn, hvor MARCOD har base på havnen. 

MARCOD er et nationalt videnscenter, som støtter den danske maritime service- og udstyrsindustri med at fremme innovationskraften i virksomhederne og omsætte nye ideer til konkurrencedygtige produkter, services og forretningskoncepter inden for miljømæssig optimering og drift eller andre markedssegmenter med potentiale for danske maritime virksomheder. MARCOD støtter endvidere maritime virksomheder i at finde oplagte samarbejdspartnere med relevante aktører i Det Blå Danmark samt i Skandinavien. 

 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062