23948sdkhjf

Rigtigt solidt DFDS-regnskab

DFDS opnåede rekordregnskab i et krævende år for transportsektoren.
”Det lykkedes i 2011 at nå vores to højest prioriterede strategiske mål: De planlagte synergier fra integrationen af Norfolkline blev mere end opnået, og logistikaktiviteternes indtjening blev markant forbedret med over 100 millioner kroner. Vi er meget stolte og tilfredse med rekordresultatet, der er opnået i et krævende år for transportsektoren,” siger DFDS’ administrerende direktør Niels Smedegaard om DFDS’s netop udsendte regnskab.
Koncernen opnåede i 2011 et driftsresultat (EBITDA) på 1,5 mia. – en stigning på 18 pct. fra året før. Resultatet før skat steg 36 pct. til 742 mio. kr.

”Efter alt at dømme vil markedsforholdene blive mere udfordrende i 2012. Vi forventer derfor begrænset organisk vækst, men imødeser også muligheder for at vokse gennem køb af aktiviteter. Vi har styrke til ny vækst, også finansielt,” fortsætter Niels Smedegaard.

I følge DFDS’ selskabsmeddelelse i forbindelse med årsregnskabet forventes de fleste aktiviteter at give en uændret eller forbedret indtjening i 2012. Logistics Division forventes som helhed at opnå et bedre resultat, og i Shipping Division forventes en uændret indtjening i tre af de fire forretningsområder på trods af en stigende oliepris.
Forretningsområdet North Sea påvirkes negativt af øget konkurrence. Der er iværksat en række tiltag for at imødegå den øgede konkurrence og vanskelige markedsforhold i øvrigt, herunder en højere bunkeromkostning.

På den baggrund forventer DFDS en omsætning i indeværende år på niveau med 2011 og et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på DKK 1.300-1.350 mio. (DKK 1.495 mio.). Resultatet før skat og særlige poster forventes at blive DKK 450-500 mio. (DKK 651 mio.).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094