23948sdkhjf

Lovløse vagter jagter pirater

Såkaldte cowboyvagter ser en mulighed for at tjene hurtige penge på at bekæmpe pirater ud for Somalias kyst.
Det seneste år er antallet af bevæbnede vagter steget eksplosivt. Birgit Feldtmann fra Syddansk Universitet, som forsker i pirateri og retshåndhævelse til søs, advarer om, at et stigende antal ukyndige vagter kan føre til flere konfrontationer.

»Hvis ikke der kommer styr på det her, kan vi risikere at få en wild west-justits ude på det åbne hav, og det er måske det, vi kan se begyndelsen på«, siger hun til Politiken med henvisning til drabet på de to indiske fiskere.

Edith Tolke er direktør i et agentur i Port Said ved Suezkanalen i Egypten, som servicerer rederier og vagtselskaber, der skal igennem Adenbugten. Ifølge hende findes der omkring 200 vagtselskaber af mere eller mindre lødig karakter, som tilbyder beskyttelse.

»Jeg arbejder med 38 selskaber, som jeg kan stole på. Mange af de andre vagtselskaber har en yderst begrænset forståelse for, hvad det er for et arbejde, de udfører«, siger hun til Politiken.

Edith Tolke anslår, at 70 procent af skibene, som går sydpå gennem Suezkanalen, køber bevæbnede vagter om bord. Hun nævner selskaber fra USA, Grækenland, Singapore, New Zealand, Panama og Tyskland, som hun ikke vil samarbejde med.

Kilde: Politiken
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063