23948sdkhjf

SIMAC og EMUC i samarbejde

SIMAC og EMUC styrker samarbejdet og vil udvikle og styrke regionens maritime klynge
Målet er at skabe regionale arbejdspladser og projekter. 
SIMAC – Svendborg International Maritime Academy (Danmarks største maritime uddannelsesinstitution) – har netop indgået en samarbejdsaftale med Europas Maritime Udviklingscenter – også kendt som EMUC. 
”SIMAC har potentialet til noget stort inden for det maritime, og jeg ser muligheder og ideer, som bare skal samles op og udvikles i en regional maritim klynge med udgangspunkt i SIMAC. Det er altid en fornøjelser at komme på SIMAC, for jeg mærker altid en utrolig stor energi og vilje hos de unge studerende, lærerkræfterne og ledelsen.  Det skal vi udnytte og udvikle. Derfor har vi valgt at formalisere og styrke det allerede eksisterende samarbejde. Samarbejdet vil støtte op om Det Blå Danmarks handlingsplan ”Danmark som Europas Førende Søfartsnation” samt gavne hele regionens maritime udvikling," siger Steen Sabinsky, direktør i Europæisk Maritimt Udviklingscenter (EMUC).

"Vi er meget glade for at styrke samarbejdet med EMUC, og ser os selv som et naturligt omdrejningspunkt for maritim udvikling i regionen. Vi vil være med til at sætte dagsordenen for de fremtidige uddannelser på det maritime område, og det betyder derfor meget for os bl.a. at være regionalcenter for EMUC. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde,"  siger direktør på SIMAC, Jesper Bernhardt.
 
Fakta:
 
Aftalen omfatter bl.a.:
  • Udvikling af en regional maritim klynge baseret på de styrkepositioner og kompetencer som SIMAC, deres samarbejdspartnere og regionens maritime virksomheder allerede besidder.
  • Udvikling af regionale maritime arbejdspladser, projekter, innovation, nye produkter og opfindelser i regionen
  • Støtte til og udvikling af maritime iværksættere i regionen.
  • Samarbejde om regionale maritime konferencer og arrangementer med henblik på at sikre vidensdeling, idégenerering og vækstmuligheder. 
  • Identifikation af mulige nationale og internationale samarbejdspartnere til udvikling af projekter, netværk og innovation.
  • Samarbejde i diverse nationale og internationale maritime projekter, herunder fundraising. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11