23948sdkhjf

Ingen par-sejlads ved Grønland

Politikere undsiger anbefalinger fra eksperter
Trods kraftige anbefalinger fra både Søfartsstyrelsen og Grønlands Kommando er Naalakkersuisoq (landstyremedlem) for infrastruktur Jens B. Frederiksen blevet enig med erhvervsminister Ole Sohn om, at der ikke børe være krav om, at krydstogtskibe under sejlads ved Grønland skal gøre det i såkaldt parløb. Hensynet til den voksende grønlandske krydstogtturisme vejer højere, siger Jens B. Frederiksen.
Det er ellers flere gange blevet påpeget fra ekspertside, at en eventuelt ulykke ved Grønland kan  få katastrofale konsekvenser i redningsøjemed, idet der simpelthen ikke er ressourcer til at undsætte flere tusind mennesker langt fra alfarvej. Den situation vil man kunne afhjælpe monumentalt ved at lade to skibe samsejle, så det ene skib kan udgøre en redningsbase for det andet.
Det påpges fra de nævnte politikere side, at der allerede er gjort meget for at højne sikkerheden ved Grønland - bl.a. ved at kræve tilstedeværelsen af en kendtmand (navigatør) på skibene, men selv meget Grønlands-erfarne navigatører er dog trods deres store erfaring gået på grund alligevel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078