23948sdkhjf

"Væk med den broklap"

Havneformand forudser stort tab efter brouheld.
"Vi vil meget gerne appellere til, at de får løftet den broklap af i en fart. De har sat den på, så må de også kunne pille den af igen."

Sådan lyder opfordringen fra formand for Sammenslutningen af Vestlige Limfjordshavne, Jens Peder Hedevang, efter et finsk containerskib i aftes bragede ind i en jernbanebro i Limfjorden.

Hans sammenslutning tæller de fem erhvervshavne, der ligger i Limfjorden vest for Aalborg. Den største trafik på havnene kommer gennem de to broer.
De fem havne har en årlig omsætning på 1,8 mia. og omkring 2000 mennesker arbejder i havnene eller i de direkte relaterede virksomheder.

"Alternativet nu, hvor broen er smadret, er, at sejle rundt om Skagen. Det er et halvt døgns længere sejlads, så det er et kæmpe problem for vores havne," siger Jens Peder Hedevang til tv2.dk.

Han tør ikke give et bud på, hvad det kan komme til at koste i tabt omsætning.
"Det er for tidligt at sige endnu. Det kommer an på, hvad løsningen bliver og hvor hurtigt, den kommer. Derfor ser jeg kun en udvej, som det ser ud nu. Broklappen skal fjernes og repareres så hurtigt som overhovedet muligt," siger Jens Peder Hedevang.

Kilde: TV2.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078