23948sdkhjf

EU møde i Helsingør den 19.-20. April om nærskibsfart

Nærskibsfart på dagsordenen når EU-kommissionen holder møde i Helsingør

Helsingør er vært for EU møde om udfordringerne for europæisk nærskibsfart. På et to- dags møde den 19. og 20 april vil repræsentanter fra Europakommissionen deltage, samt interessenter fra hele EU. Fra Danmark deltager Transportministeriet og Søfartsstyrelsen mens Shortsea Promotion Centre Danmark gennem Europas Maritime Udviklingscenter er praktisk arrangør ved mødet. Mødet afholdes i Danmark på grund af det danske formandskab for EU.

På dagsordenen er udfordringerne for nærskibsfarten i Europa samt status på og videreudvikling af programmerne Marco Polo, TEN-T og Blue Belt Pilot Project. Derudover vil renere skibsfart også være en vigtig del af dagsordenen, og som værter er Danmark blevet bedt om at dele ud af erfaringer på området blandt andet indenfor arbejdet med LNG og begrænsninger på sulphur for nærskibsfarten.

Mødet åbnes af Andreas Nordseth, direktør Søfartsstyrelsen og Fotis Karamitsos, deputy Director- General ad interim og director Logistics, Maritime and Land Transport, DG MOVE EC.

Mødet afholdes i Helsingør på grund af byens maritime historie og rammer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109